Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

PowUnity Biketrax GPS nyomkövető Bosch rendszerű elektromos kerékpárokhoz

Ár:
84.990 Ft
Várható szállítás: 2024. április 22.
Szállítási díj: 3.000 Ft
Elérhetőség: Raktáron

2020-ban Design&Innovation Award díjat nyert GPS-es nyomkövető kimondottan Bosch rendszerrel szerelt elektromos kerékpárokhoz. Két fő funkciója van nyomkövetés, illetve riasztás. Előbbi esetében azt láthatjuk, hogy mikor és hol volt szeretett elektromos kerékpárunk, míg a riasztó bekapcsolása esetén a telefonunk rögtön értesít minket, ha valaki elviszi a kerékpárunkat. Így mi rögtön tudjuk értesíteni a rendőrséget a pontos helyadatokkal.

A nyomkövető fő áramforrása a Bosch ebike akkumulátora, azonban a PowUnity egy saját, kiegészítő akkumulátorral is ellátta a BikeTrax-et arra az esetre, ha az ebike akkumulátora lemerülne vagy a tolvajok kivették volna azt. A kiegészítő akkumulátor kapacitása 1.000 mAh, ami 14 órára elegendő aktív GPS nyomkövetést tesz még lehetővé vagy 3 héti készenléti időt. Természetesen amint bekapcsoljuk az ebike-unkat, annak akkumulátora elkezdi tölteni a PowUnity akkuját (a teljes töltési idő így 0%-ról 100%-ra kb. 90 perc).

A Biketrax a GPS jeladatokat GPRS és GSM hálózatokon továbbítja a központi szerverre, ahonnan mi azt egy okostelefonos applikáció vagy webes felületen keresztül tudjuk lekérni. A gps nyomkövető az egész EU-n belül működik és küldi az adatokat a szerverre. Külön előny, hogy Önnek nincs szüksége SIM kártyára, nem kell igényelnie semmit külön a szolgáltatójától. A PowUnity ugyanis egy integrált elektronikus SIM kártyát tartalmaz, melynek adathasználati díját az első évben a PowUnity cég állja (ezt követően havi 3,95€ a díj, viszont ezt igényelheti akár csak a nyári hónapokra is, nem szükséges télen is fizetnie, ha akkor úgy érzi nem használja a nyomkövetőt, csak mondja le átmenetileg az adatcsomagot az okostelefonos applikáción keresztül).

Maga a nyomkövető a Bosch motor burkolata alá kerül beépítésre (a motort magát nem kell megbontani). A rendszer fejlesztése során a cég kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a Bosch rendszerrel tökéletes harmóniában működjön a nyomkövető és ne befolyásolja az ebike garanciáját. Ennek köszönhetően a gps nyomkövető beépítése nem jár a garancia elvesztésével és nem okoz anomáliákat a Bosch rendszerben.

Tekintve, hogy a 2020-as Bosch Performance Line CX motor másfajta, kisebb burkolatot kapott, mi úgy találtuk, hogy a beépítés ezen motorba több időt vesz igénybe, de megoldható, ha a nyomkövetőt a nyeregcső aljában helyezzük el. Ennek előnye, hogy így még nehezebb megmondani, hogy van a kerékpárban nyomkövető (kívülről nézve egyébként egyik esetben sem lehet megmondani, maximum akkor, ha elkezdik szakszerszámokkal szétszedni a motort).

A PowUnity Biketrax GPS nyomkövető kompatibilis az alábbi Bosch pedelec motorokkal (azaz az összes, motorral, ami nem első generációs)

Bosch Active Line 2. generáció

Bosch Active Line 3. generáció

Bosch Active Line Plus 3. generáció

Bosch Performance Line 2. generáció

Bosch Performance Line 3. generáció

Bosch Performance Line CX 2. generáció

Bosch Performance Line CX 4. generáció

Bosch Performance Line Speed 2. generáció

Bosch Performance Line Speed 3. generáció

Bosch Cargo Line

Bosch Cargo Line Speed

Menny.:db